Barion Pixel
Távolság és szintemelkedés adatok
SRSZ. Pont neve Résztáv Szinte.
START Csobánka, Ötterem kávézó (rajt) 0 km 0 m
1 Oszoly-Csúcs(Csobánka) 1,3 km
2 Delelő Domb(Pomáz) 4,4 km
3 Fedett Pihenő 8,8 km
4 Ezüsthegyi kőbánya(Pilisborosjenő) 11,1 km
5 Coop Pilis Csemege 12,7 km
6 Kevély-Nyereg 15,8 km
7  A Római út és Nemoratta sírköve 18,6 km
CÉL Csobánka, Ötterem kávézó (cél) 20,8 km 779 m

1. Oszoly-Csúcs

Gyönyörű kilátóhegy Csobánka felett Az idilli fekvésű Csobánka felett magasodó, látványos sziklás hegyek, az Oszoly-csúcs és a Csúcs- hegy könnyen megmászható, népszerű turistacélpontok. Az Oszoly-csúcs vad, vakítóan fehér sziklatornyai a sziklamászók kedvenc gyakorlóhelyei, és a csúcsról feltáruló lenyűgöző panoráma mágnesként vonzza a mezei turistákat is. A könnyű kirándulást végig követik a tanösvény rendkívül informatív és szórakoztató, színvonalas tájékoztató táblái is.


2. Delelő domb


3. Ezüst-hegyi kőbánya és barlang

4. Kevély-nyereg

Kevély-nyereg Üröm és Csobánka között húzódik mintegy öt kilométer hosszúságban. A piros jelzés végig vezet az egész nyergen. A Nagy-Kevély és a Kis-Kevély visszafelé párhuzamos utakat is kínál, hogy ne legyen annyira "unalmas".

A Kevélyek sorban, Üröm irányából: Ezüst-Kevély, Nagy-Kevély, Kis-Kevély. A Nagy-Kevély 534 méter magas. A Nagy-Kevélyen sok jelzés találkozik. A kis tisztáson, a kéktúra pecsételő helynél válogatni lehet a jelzésekben. Javasolom, egyszer járd végig mindet.

Az Ezüst-Kevély (van aki Ezüst-hegynek szólítja) 415 méter magas. A Kis-Kevély 483 méter magas. Láthatjuk, ha már egyszer felértünk a gerincre, akkor séta van, nem hegymászás. Üröm felől egyáltalán nem vészes.